Az ABB a PRO-33.0 modellel bővíti a transzformátor nélküli füzér inverter családot

2014.05.26. - A falra szerelhető füzér-inverter kategóriájában a legnagyobb teljesítményt nyújtja

Az ABB - az energetikai és automatizálási technológiával foglalkozó vezető vállalatcsoport - ma bemutatta új háromfázisú PRO-33.0 típusú füzér inverter termékét. Az új modell a legnagyobb teljesítményű berendezés az ABB háromfázisú füzér inverter termékcsaládjában.

A PRO-33.0 inverter nagyon magas, 1 100 volt (V) maximális egyenáramú (DC) bemeneti feszültséggel rendelkezik, ami megnöveli a fotovoltaikus (PV) rendszerek tervezési rugalmasságát, külön opciót kínálva alacsony hőfokok esetén. Alkalmazásával hosszabb füzérek alakíthatók ki, ami lehetővé teszi a kábelezési költségek csökkentését. Biztonságos és intuitív felhasználói felülete gyors és könnyű üzembe helyezést biztosít.

„A PRO-33.0 modell azon törekvésünk eredménye, hogy olyan nagyteljesítményű, költséghatékony, háromfázisú füzér invertert hozzunk létre, amely mind a közepes, mind a nagy decentralizált PV rendszerekhez ideálisan alkalmazható” - magyarázta Paolo Casini, az ABB Power Conversion üzleti részlegének a szolár inverterek marketingjéért felelős alelnöke. „Az inverter a költséghatékonyságot egy nagyteljesítményű, falra szerelhető formájában jeleníti meg, igen magas hatásfok mellett. Ezen kívül az inverter optimalizált belső topológiája igen költséghatékony megoldást kínál.”

A PRO-33.0 robusztus IP65 burkolattal rendelkezik, és szinte minden időjárási körülmény tekintetében alkalmazható. Ezen kívül a berendezés egy Maximum Power Point (MPP) tracker [maximum munkapont követési] funkcióval és fejlett hálózat támogatási funkcióval rendelkezik, amely biztosítja az áramszolgáltatói feltételeknek való megfelelést. Ezen túlmenően a kompakt, mindent tartalmazó, konfigurálható kialakítás - beépített és ellenőrzött PV védelmi eszközökkel - csökkentett rendszerköltségeket és gyors megtérülést garantál.

Az ABB a teljes PV értéklánc mentén a termékek, rendszerek és megoldások legösszetettebb portfolióját kínálja, amelyek lehetővé teszik a napenergia termelést, átvitelt és elosztást mind hálózati, mind hálózattól független alkalmazásokhoz. Az ABB kínálata a következőket foglalja magában: inverterek, kisfeszültségű és hálózati csatlakozás, stabilizációs és integrációs termékek, erőművek villamos mérlegére vonatkozó teljes körű megoldások, illetve szolgáltatások széles skálája, amely magában foglalja az üzemeltetési és karbantartási tevékenységeket, valamint a távellenőrzést.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetikai és automatizálási technológiák terén, amelyek alkalmazása lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató és az ipari ügyfelei számára, hogy alacsonyabb környezetre káros kibocsátások mellett legyenek képesek termelékenységük növelésére. Az ABB Csoport mintegy 100 országban van jelen, és megközelítőleg 150 000 alkalmazottal rendelkezik.

  •   Elvet
   • Twitter
   • Facebook
   • LinkedIn
   • Weibo
   • Nyomtatás
   • Email
  •   Elvet
  seitp202 cda1f12f435c7f28c1257d03002b1f5c