Archív

Elektromos autó töltőállomást adtak át a budapesti repülőtéren

2017-02-10 - Elektromos autók „tankolására” szolgáló ABB villámtöltőt adott át a Budapest Airport és a Főtaxi. A fejlesztés szép példája annak, hogy nemcsak az állam és az önkormányzatok, hanem a vállalkozások is sokat tehetnek a környezetbarát technológiák elterjedéséért. A taxitársaság arra számít, hogy flottájában a jövőben egyre nő majd az elektromos autók aránya.

Növekedést ért el az ABB a negyedik negyedévben

2017-02-08 - Komoly haladást értünk el 2016-ban a vállalat átalakítása terén!

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket a Wind Games 2017 beltéri szabadesés (skydive) világversenyen

2017-02-06 - Az ABB változtatható sebességű hajtásai biztosították a szélsebesség pontos vezérlését a világ egyik legjobb fedett pályás szélcsatornájában.

Az ABB 640 millió dollár értékű megbízást nyert villamos távvezeték építésére Indiában

2017-01-17 - A több mint 1800 km-es új összekötő távvezeték 80 milliónál is több ember számára biztosítja az áramellátást. Az ABB - együttműködésben az indiai országos villamosenergia-hálózat üzemeltetőjével, a Power Grid Corporation of India Limiteddel (POWERGRID)- 640 millió dollár értékű megaprojekt kivitelezésére kapott megbízást.

ABB technológiával működik Svájc első gyermekek és mozgássérültek számára is könnyen és biztonságosan használható sífelvonója

2017-01-02 - A Klosters-Madrisa Bergbanen AG vállalat Ulrich Spiesshoferrel, az ABB vezérigazgatójával együtt nyitotta meg azt a különleges felvonót, amely a maga nemében elsőnek számít Svájcban. A felvonót úgy tervezték, hogy nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtson kicsi gyerekeknek és az ülősíző mozgássérülteknek.

Kiválasztották az ABB egyetemi ösztöndíj pályázatainak győzteseit

2016-12-21 - Január 27-én indult az ABB két egyetemi programja, melyeket a vállalat az energetika és automatizálás területén tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozott létre. Az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” egy öt hónapos program, a másik pedig egy fél évre szóló ABB ösztöndíj. A programok sikeressége azon is lemérhető, hogy a tavalyi mentoráltak közül többen azóta főállású alkalmazottként folytatják pályafutásukat a vállalatnál.

Az ABB rugalmas, automatikusan települő mikrogrid megoldása nagy lökést adhat a megújuló energiaforrások használatának

2016-12-21 - A modulrendszerű mikrogrid skálázható, konténeres megoldás, amelyet könnyű szállítani, gyorsan és biztonságosan lehet telepíteni és üzembe helyezni.

Az ABB villámtöltői töltik majd az elektromos járműveket az E.ON magyarországi töltőállomásain

2016-12-19 - Az ABB három évre szóló megbízást kapott elektromos járművek töltésére szolgáló korszerű villámtöltők szállítására. Az E.ON magyarországi töltőállomásain felszerelt berendezésekkel az ABB az ország fenntarthatóbb közlekedésre történő átállását támogatja.

Az ABB meghirdette az IdeaHub innovációs pályázatot

2016-11-22 - Globális versenyt hirdet az ABB az IdeaHub innovációs platformmal közösen, hogy felkutassa és támogassa a jövő mérnökeit. Az IdeaHub egy ágazatokon átnyúló, nyílt innovációs platform, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain dolgozó, a jövő megoldásait megálmodó szakembereket összehozza azokkal a globális vállalatokkal, amelyek finanszírozást és segítséget nyújthatnak az újítóknak.

25 éves Magyarországon az ABB

2016-11-18 - Fókuszban a fenntarthatóság, az ügyfélközpontú értékteremtés és a digitalizáció. Az ABB a 25 éves évfordulót együtt ünnepelte ügyfeleivel.

Archive selection